Webshop Pretplata O kavama
O nama B2B FAQ
11. Kolovoz 2021. / Autor: Karibu / Teme: kava iz konga, espresso priprema

Donosimo vam kavu iz Konga i recept za pripremu dobrog espressa

Ovoga mjeseca u našoj ponudi možete pronaći kave splitske pržionice Kava Family. Osim dizajnom paketića kave koji će vas privući na prvu, ove kave će vas osvojiti svojim okusom. Na našem webu shopu kao i u našem coffee shopu možete pronaći kavu iz Konga, Guatemale, Brazila, Kenije i Kostarike.

Ovoga puta ćemo izdvojiti kavu koju smo dostavili našim pretplatnicima. Radi se o kavi koja potječe iz nacionalnog parka Virunga u Kiwu regiji u Kongu. Kiwu regija smjestila se na granici s Ugandom, Ruandom i Burundijem, te je ovo područje za uzgoj kava zadivljujućih profila. Iako je ovo područje predmet stalnih sukoba, fluidna suradnja između uzgajivača kave, udruge Farma Afrika, i Nacionalnog parka Virunga stvara poticajnu atmosferu za kontinuirani uzgoj vrhunskih kava. Osnovan 1925. godine, Nacionalni park Virunga najstariji je nacionalni park u Africi i jedno od posljednjih utočišta planinske gorile, a u njemu se nalaze i visoko ugrožene nizinske gorile, kao i slonovi, čimpanze, lavovi, leopardi i antilope. Park ima najveću raznolikost ptica na svijetu. Zbog same situacije u istočnom DR Kongu, park se suočava s mnogim egzistencijalnim izazovima.

Osim bioraznolikosti okoliša u kojem raste, ova kava je posebna jer posjeduje certifikat o organskom podrijetlu. Punoga tijela te postignut balans između čokoladnih i voćnih nota, ono je što čini ovu kavu idealnom za sve istinske ljubitelje vrhunskih kava. Svakako ćete uživati u ovoj kavi, bilo da je pripremite kao filter ili espresso!

Mi vam nudimo recept za dupli espresso.

Potrebni su vam espresso aparat, mlinac, vagica i kava.

-Vagicom odvažite 20g kave u zrnu;
-U mlincu sameljite kavu vodeći računa o granulaciji mljevenja. Ako nemate mlinac, kavu vam možemo samljeti i mi.
-Kavu uspite u ručku od espresso aparata i pritisnite tamperom.
-Pustite da vam kava curi između 25-29 sekundi.
-Trebali biste dobiti otprilike 40 g napitka espressa.

Malo više o pripremi espresso kave možete pročitati na poveznici. Kavu možete pripremiti i kao filter kavu pomoću french pressa, V60, aeropressa.

< Prethodna priča > Iduća priča

Sve priče

18. Lipanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: U vrućim ljetnim danima osvježi se Cascarom!

Cascara - stiglo nam je ljeto, osvježi se kava čajem


22. Svibanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: Specialty kava za najljepša ljetna jutra

19 grams of summer


01. Svibanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa web slavi novi 1. rođendan

Karibu Kaaawa web slavi novi 1. rođendan!


05. Travanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: karibu kaaawa, specialty kava, espresso, moka, pretplata na kavu, online shop

KB Coffee - nova pržionica u travnju


06. Ožujak 2024. / Autor: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, specialty kava, espresso, filter, moka, onlineshop, pretplata na kavu

Barn - nova pržionica u ožujku


05. Veljača 2024. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, espresso, filter kava, pretplata na kavu, karibu kaaawa, web shop, specialty kava

RIGHT SIDE COFFEE - nova pržionica u veljači