Webshop Pretplata O kavama PONUDA ZA FIRME
O nama B2B FAQ
05. Travanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: karibu kaaawa, specialty kava, espresso, moka, pretplata na kavu, online shop

KB Coffee - nova pržionica u travnju

U travnju, naši stari i novi kupci upoznat će se jednom zanimljivom francuskom pričom koju nam donosi KB Coffee Roasters.

Kad smo se upoznavali s njihovim uzorcima koje su nam velikodušno poslali, pitali smo se što se krije iza kratice KB?

Vlasnik pržionice Nick Piègay dugo je godina živio u Australiji. 2010. kad se vratio uvidio je da tad u Francuskoj nije postojao nijedan specialty coffee shop. Svoju tvrtku nazvao je po ptici Kukabura (Kokaburras) koja živi u Australiji, poznatu po svom glasanju i životu u divljini, te otvorio prvi specialty coffee shop u Francuskoj, u četvrti Montmartre blizu Moulin Rougea.

Vjerovali ili ne, Karibu Kaaawa vam tako ovaj mjesec donosi kave iz prvog specialty coffee shopa u Francuskoj!

Za što smo se sve odlučili?

GUATEAMALA - FARM OF ANTIQUA
Ova Guatemala sorti Boutbon, Catuai, Gesha, zaokruženog okusa, s notama žutog voća i karamele, proizvedena je u regiji Sacatepequez. Antiqua Guatemala se u ovoj regiji naziva antičkom jer je regija zauzima posebno mjesto u povijesti kave zbog visokokvalitetne Guatemale koja se proizvodi upravo ovdje.

GUATEMALA - SANTA ROSA
Kava uzgojena u regiji Barbarena, proizvedena od strane udruženja malih farmera. Natural metoda, vrste Caturra, Catuai i Marcellesa, savršena za espresso i dostupna na našem webu kako bi uz uobičajene Guatemala note u ovoj kavi pronašli svježinu koja dolazi od marelica koje se poglavito osjete nakon par gutljaja.

BURUNDI - KIBINGO
Iz regije Kayanza stiže nam Kibingo. KIbingo je uzgojen od strane malo većeg udruženja farmera (3515 vrijednih radnika), uzgaja se na visinama od 1700-1900 m n/v, obrađena natural metodom, okusa karamele, marmelade, crvenog voća i tamne čokolade. Interesantan konačan proizvod Red Bourbuna koji ćete dugo mirisati i osjećati.

NICARAGUA - AURORA ANAEROBIC
Ova kava obrađena je anaerobnom metodom kave koja uključuje fermentaciju bobica kave bez prisutnosti kisika u zatvorenim spremnicima. Fermentacija traje od 16 - 90 sati ovisno o okusima koji se žele postići. Pariška Nicaragua, vrste Paraneima ovim postupkom dobila je cvjetne note koje se nadopunjuju unutar postojećih čokoladnih. Isprobajte!

Novost ovog mjeseca na Karibu Kaaawa web shopu je Cascara.

Cascara, čije ima na španjolskom znači kora, je sušena kora ploda kave. Kora se skuplja nakon što se zrna kave izvade iz nje. Potom se suši i pakira.
Cascara je nešto između čaja i kave, iako dolazi od kave uopće nema okus po kavi. Ima sladak, voćni okus s notom hibiskusa, ruže, trešnje, ribizla, manga i čak duhana. Također, udio kofeina u cascari je prilično nizak i iznosi 111,4 miligrama po litri.

CASCARA - CASA RUIZ
Ova Cascara dolazi i Panamskih zrna kave, okusa višanja, jabuka i šećerne trske. Sorte typica, uzgajana na 1500-1650 m n/V.

CASCARA - CARMEN ESTATE
Carmen Estate također dolazi iz Paname, ali je sorte Caturra, s okusima ruma, manga, naranče i dimljenog viskija.

Sve smo rekli, u proljeće ulazimo hrabro s puno noviteta i hrpom kvalitetne kave!

Vidimo se na www.karibukaaawa.com

Vaš KK team!

< Prethodna priča > Iduća priča

Sve priče

03. Srpanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa u srpnju donosi dobru karmu iz pržionice Good Karma Coffee. Pretplati se na kavu i isprobaj nešto novo ovog ljeta!

Good Karma Coffee - nova pržionica u srpnju


18. Lipanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: U vrućim ljetnim danima osvježi se Cascarom!

Cascara - stiglo nam je ljeto, osvježi se kava čajem


22. Svibanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: Specialty kava za najljepša ljetna jutra

19 grams of summer


01. Svibanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa web slavi novi 1. rođendan

Karibu Kaaawa web slavi novi 1. rođendan!


05. Travanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: karibu kaaawa, specialty kava, espresso, moka, pretplata na kavu, online shop

KB Coffee - nova pržionica u travnju


06. Ožujak 2024. / Autor: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, specialty kava, espresso, filter, moka, onlineshop, pretplata na kavu

Barn - nova pržionica u ožujku