Web shop Subscription Stories
About Us B2B FAQ
September 28, 2023 / By: Karibu / Teme: espresso, karibukaaawa, filter, moka, new roastery, specialty coffee

GORIFFEE - nova pržionica iz Bratislave

S približavanjem jesenskih dana sve češće maštamo o toplim napitcima i uživanju u toplini naših domova. Popodnevna kava prva nam pada napamet. Jeste li znali da vas šalica kave koju skuhate doma, ako se pretplatite na Karibu Kaaawu stoji 44 centa. Vrlo impresivno zar ne? :)

Pretplata na kavu još uvijek je nov fenomen u Hrvatskoj, a mi vas ovim putem pozivamo da budete inovativni i iskušate kako je zanimljivo i isplativo svaki mjesec primati naše paketiće i isprobavati nove kvalitetne kave iz naših partnerskih pržionica diljem Europe.

  1. listopada je i Međunarodni dan kave, a mi smo našu ponudu za taj značajan mjesec obogatili kavom iz slovačke pržionice Goriffee.

Za sebe momci iz Bratislave kažu kako je temeljni stup Goriffee trgovina izgrađena na dobrim međuljudskim odnosima. Redovito putuju na farme kave, održavaju dugoročne odnose s farmerima, te iz godine u godinu vraćaju njihove kave u ponudu, uz osiguravanje poštene naknade za dobro obavljen posao.

Od njihove ponude Karibu Kaaawa je izabrala 4 vrste kave, a možete ih pronaći u online dućanu

  1. Tanzania Mbeya AA - srednje pržena kava okusa mliječne čokolade i dinje, s naglašenom aromom klinčića. Vrsta kave je 100% kent arabica. Arabica Kent ima uravnoteženu, blagu kiselost sa srednjim tijelom. Voćke koje rastu oko ovih biljaka kave mogu poprimiti note tropskog voća i začina.

  2. Nicaragua Walba - srednje pržena kava iz Jinotega okusa mliječne čokolade, sušene naranče i indijskih oraščića. Vrsta kave od koje su dobivena zrna je 100% catuai arabica. Catuai arabica ima zajedničke karakteristike s robustom kao što je gorčina i jačina kave, a osnovni okus je gorko-sladak.

  3. Brazil Caramelo - srednje pržena kava svima poznatih okusa mliječne čokolade, karamele i orašastih plodova. Ako ste početnik u specialty coffee svijetu započnite svoje istraživanje putovanjem u Brazil.

  4. India Mooleh Manay - iznenađenje mjeseca specialty robusta. Da, toliko su se dobro brinuli o njoj da su i robustu doveli do specialty klase. Tijekom obrade fermentirana vinskim kvascem te kasnije sušena na klasičan prirodan način, čime je kava dobila vrlo zanimljivu dubinu okusa. U njemu nalazimo note grožđica i smokava, s blagim prizvukom ruma.

Trenutačno je Mooleh Manay vjerojatno najuzbudljivija i najnaprednija farma kave u Indiji i vrlo smo sretni što vam možemo predstaviti plodove njihova rada.

Kao i uvijek puni smo iznenađenja, isprobajte naše kave i uvjerite se sami koliko se kvalitete i ljubavi ulaže u naš specialty coffee svijet.

Vaš KK team!

< Previous story > Next story

All stories

July 25, 2023 / By: Karibu / Teme: espresso, filter, moka, new roasters, specialty coffee

MABO - nova pržionica iz Bukurešta


July 08, 2023 / By: Karibu / Teme: specialty coffee, cosmetics, natural cosmetics, summer box, gift

Specialty kava - specialty kozmetika


May 26, 2023 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, art, poetry, photography, competition

Karibu Kaaawa ART natječaj


May 25, 2023 / By: Karibu / Teme: 19 grams, specialty coffee, webshop, new roastery, coffee

Ljeto je sve bliže - upoznajte 19 grams


May 10, 2023 / By: Karibu / Teme: HAYB, roasters, specialty coffee web shop

HAYB - nova pržionica iz Varšave


May 01, 2023 / By: Karibu / Teme: web shop, specialty coffee, pržionice, pretplata, karibu kaaawa

Karibu Kaaawa ponovo donosi finu kavu