Web shop Subscription Stories
About Us B2B FAQ
July 25, 2023 / By: Karibu / Teme: espresso, filter, moka, new roasters, specialty coffee

MABO - nova pržionica iz Bukurešta

Već smo na društvenim mrežama pisali o novoj prižionici iz Rumunjske - MABO, a sad ćemo vam pobliže predstaviti njihove kave koje imamo u ponudi.

Zanimljiva je informacija kako je MABO nastao od početnih slova imena svojih osnivača MArius Beju i BOgdan Georgescu. Njihova misao vodilja pri osnivanju pržionice bila je izabrati i ponuditi kupcima najbolje sorte kave. Slijedili su standarde specialty kave i birali samo ručno brana zrela zrna koja su daljnjim obradama doveli do savršenstva. Bogdan je i nacionalni prvak i svjetski vice prvak u prženju kave, a ilustracija koja se nalazi na njihovim paketićima predstavlja različite profile i osobnosti čovjeka koji za sebe može pronaći idealni okusni profil unutar MABO ponude kave.

Na KK web shopu možete pronaći četiri vrste MABO kave:

  1. Ethiopia Zat Tula Kaffa - obrađuje se natural metodom, a u sebi sadrži okuse ananasa, grožđa i malina. Kao i svaka Etiopija kava pogodna je za filter i espresso. Ono što smo mi pronašli kao posebnost je dug citrusni aftertaste.

  2. Kolumbija Rio Negro & Iquira - obrađena washed metodom s notama crvene jabuke, karamele i bijele čokolade. Punog tijela za puuno šalic espressa, a srednje kiselosti i visoke slatkoće - idealna za moku.

  3. Brazil Aloizio & Guilherme - Vrste Yellow Cautai, obrađena natural metodom pogodna za sve ljubitelje Brazila s okusima kakao likera, marcipana, kikirikija, visoke slatkoće i niske kiselosti.

  4. Abantu blend - Abantu na nekoliko afričkih jezika znači "ljudi", a ime je izabrano u čast svim ljudima koji uživaju u ispijanju MABO kave. Pri izradi blenda važno je balansirati okuse, vrste i količine kave koje ulazu u blend kako bi se sve komponente sjedinile u cjelinu. Bilo da ste ljubitelj espresso kave ili kave s mlijekom, okusit ćete slatkoću, citrusni završetak i note čokolade u gutljaju koje dolaze od brazilskih, kolumbijskih i etiopijskih sorta kave.

Sve smo rekli, na vama je da probate i uživate u toplim ili hladnim MABO varijantama. Ljeto je, hladne filter kave, espresso s kockom leda ili klasične hladne kave s mlijekom idealan su izbor za ove duge i tople ljetne dane.

Vaš KK team!

< Previous story > Next story

All stories

April 05, 2024 / By: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, espresso, filter, moka, specialty coffee, coffee subscription

KB Coffee - new roastery in April


March 06, 2024 / By: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, espresso, filter, moka, onlineshop, specialty coffee, coffee subscription

Barn - new roastery in March


February 05, 2024 / By: Karibu / Teme: espresso, karibu kaaawa, coffee subscription, online store, filter coffee, new roasters, specialty coffee

RIGHT SIDE COFFEE - new roastery in February


January 12, 2024 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, new roasters, specialty coffee, coffee subscription, espresso, online store

ELBGOLD - new roastery in January


January 02, 2024 / By: Karibu / Teme: karibu kaaawa, specialty coffee, hospitality, important questions

Specialty kava za sve!


September 28, 2023 / By: Karibu / Teme: espresso, karibukaaawa, filter, moka, new roastery, specialty coffee

GORIFFEE - nova pržionica iz Bratislave