Webshop Pretplata O kavama
O nama B2B FAQ
10. Svibanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: HAYB, pržionice, specialty coffee, web shop

HAYB - nova pržionica iz Varšave

Biranje kava koje nabavljamo i prodajemo iziskuje trud, vrijeme i puno popijenih kava na različite načine. Našim kupcima želimo omogućiti samo najbolje.

Nakon dobivenih uzoraka, kavu kuhamo različitim metodama, u espresso aparatu, moki, različitim filter metodama i klasično turski. Kušamo, premišljamo i biramo one kave koje zadovoljavaju različite uvjete kuhanja. Nije svaka kava za sve, tako da je poprilično teško odabrati one koje bi se mogle koristiti za sve metode kuhanja, kao i one koje odgovaraju samo određenom načinu pripreme.

Ovog mjeseca predstavljamo novu europsku pržionicu s kojom smo razvili suradnju. HAYB iz Varšave.

Od raznolike ponude odlučili smo se za dvije single origin kave i jedan blend.

Peru Cajamarca kava je okusa bijele čokolade, orašastih plodova i sušenog voća koja je idealna za espresso i moku. Pripremate li je kao tursku, okusi će biti slični uz osjetnu balansiranost i lagano tijelo kave, bez naknadnih čvrstih okusa.

Guatemala Huehuetenango kava je u kojoj dominiraju okusi čokolade, vanilije i crvenog voća. Osim za espresso i moku, kava je dobra i za pripremu filter kave, kad se posebno osjete zanimljivi citrusni okusi, što čini ovu kavu pogodnu za korištenje pri različitim metodama pripreme. Mi smo je isprobali pri pripremi kave u Hario V60 alatu za kuhanje filter kave i možemo zaključiti kako je aftertaste izvrstan.

Blue Espresso Blend naš je predstavnik blend kategorije HAYB pržionice. Sadrža zrna iz Brazila, Guatemale i Etiopije koji u ovu kavu unose slakoću i glatkoću okusa. Blue Blend zapravo je twist na svima dobro poznat okus kave koji uz klasiku donosi note marcipana i borovnica zaokruženih s čajnim notama etiopijskih zrna.

Ono što zaključno možemo napisati na kavu izašlu iz HAYB proizvodnje je da je njen glavni segment glatkoća okusa koja se doslovno osjeća sa svakim gutljajem. Probajte i uživajte! :)

< Prethodna priča > Iduća priča

Sve priče

06. Ožujak 2024. / Autor: Karibu / Teme: Karibu Kaaawa, specialty kava, espresso, filter, moka, onlineshop, pretplata na kavu

Barn - nova pržionica u ožujku


05. Veljača 2024. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, espresso, filter kava, pretplata na kavu, karibu kaaawa, web shop, specialty kava

RIGHT SIDE COFFEE - nova pržionica u veljači


12. Siječanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, espresso, specialty kava, karibu kaaawa, pretplata na kavu

ELBGOLD - nova pržionica u siječnju


02. Siječanj 2024. / Autor: Karibu / Teme: specialty kava, karibu kaaawa, kava za sve, uživaj u kavi, ugostiteljstvo

Specialty kava za sve!


28. Rujan 2023. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, specialty kava, espresso, karibukaaawa, filter, moka

GORIFFEE - nova pržionica iz Bratislave


25. Srpanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, specialty kava, espresso, filter, moka

MABO - nova pržionica iz Bukurešta