Webshop Pretplata O kavama
O nama B2B FAQ
11. Svibanj 2021. / Autor: Karibu / Teme: projekt održivosti, veća otkupna cijena

Projekt Održivosti – kakve su ovo kave i što ih čini posebnim?

Novi mjesec, nova ponuda, nova pržionica, April coffee iz Kopenhagena! Ova će kava najprije stići do naših pretplatnika na kavu koji će prvi uživati u njoj. Zbog trenutne situacije s COVID-om došlo je određenih poteškoća prilikom isporuke i transporta same kave koji su, nažalost, doveli do kašnjenja u dostavi kave. Bez obzira na sve, odustajanje nije dolazilo u obzir s obzirom na kvalitetu ovih kava. Nadamo se da ćete i vi uživati u ovim vrhunskim kavama koje nam uskoro stižu iz Kopenhagena.

Osim okusa, još je nešto što ove kave čini posebnim! Dio kava koje dolaze iz ove pržionice pripadaju projektu Održivosti - jedan farmer, jedna pržionica, jedna kava. Cilj projekta Održivosti je rast pržionice podržavajući rast samih farmera. To se kroz ovaj projekt postiže otvorenim i iskrenim razgovorima sa samim proizvođačima kave. Kada ih upitate, većina proizvođača će vam reći da traže partnere koji mogu kupiti veću količinu njihovih kava, a ne samo mikro i nano proizvodnju kave.

Kako je uopće započeo ovaj projekt? Vlasnik same pržionice April coffee proveo je vikend zajedno s Alejom Castrom s farme Azul, na Kostarici, diskutirajući o tome kakvu vrijednost oni generiraju za njega kao farmera (do tada je pržionica kupovala samo mikro sorte s njegove farme). Došli su do zaključka da sama pržionica koja kupi tako malu količinu kave zapravo ne predstavlja prevelik značaj za samog farmera i njegovu proizvodnju.

Drugim riječima, ovaj projekt fokusira se na količini kave odnosno na kupovini veće količine kave, ali samo od onih proizvođača od kojih sama pržionica već nabavlja kavu iz mikro proizvodnje. Na taj se način farmerima osigurava veća prodaja, a istodobno se samoj pržionici April coffee omogućuje kontrola nad kvalitetom kave u kojoj mogu uživati tijekom cijele godine. Naime, većina pržionica nije u mogućnosti kupiti toliku količinu kave te stoga dolazi do izmjena u sortama kave tijekom godine.

Veća otkupna količina ne prati pad u otkupnoj cijeni zelene kave. Umjesto toga, April coffee pržionica inzistira na tome da sami farmeri odrede svoju prodajnu cijenu – naravno, uzevši u obzir njihovu procjenu kvalitete kava. Kava se prži u Kopenhagenu, s naglaskom na uravnoteženi i slatki profil s impresivno visokim intenzitetom okusa.

Rezultat je kava čiji je fokus na slatkoći, tijelu, kao i bistrim i izrazitim notama okusa. Kave su srednje pržene kako bi se iz kave izvukla uravnotežena strukturu okusa, umjerena kiselost te istodobno slatke i bistre arome.

Više o projektu "Sustainable Profile" pogledajte na ovoj poveznici.

< Prethodna priča > Iduća priča

Sve priče

25. Srpanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: nova pržionica, specialty kava, espresso, filter, moka

MABO - nova pržionica iz Bukurešta


08. Srpanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: specialty kava, kozmetika, poklon, ljetni paket

Specialty kava - specialty kozmetika


26. Svibanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: karibu kaaawa, umjetnost, natječaj, poezija, fotografija

Karibu Kaaawa ART natječaj


25. Svibanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: 19 grams, specialty coffee, webshop, nova pržionica, kava

Ljeto je sve bliže - upoznajte 19 grams


10. Svibanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: HAYB, pržionice, specialty coffee, web shop

HAYB - nova pržionica iz Varšave


01. Svibanj 2023. / Autor: Karibu / Teme: web shop, specialty coffee, pržionice, pretplata, karibu kaaawa

Karibu Kaaawa ponovo donosi finu kavu